SPONSORLUK

Bilgi ve iletişim çağında yaşadığımız günümüzde rakipler arasından ön plana çıkmak, farkındalık yaratmak, hedef kitleyle duygusal bir bağ kurmak ve az bütçelerle geniş kitlelere ulaşmak önemli.
Doğru yapılan sponsorluklar hedef kitleye en kısa yoldan ve etkili şekilde ulaşır. Tüketici, reklamın parası ödenerek yayınlandığını bildiği için reklama ön yargılı yaklaşırken, önem verdiği konudaki sponsorluklardan daha çok etkilenir.
Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, kamuoyu artık topluma katkıda bulunan şirketlere daha çok itibar ediyor ve bu tercihi tüketime de yansıtarak satışları arttırıyor.
Dünyada en yoğun olarak yapılan sponsorluklar spor, müzik, kültür-sanat, eğitim, sağlık konularını içeriyor.
Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Konya Boks il temsilciliği, yeni hedeflere yönelirken sponsor kurumlarını yanında görmekten heyecan ve mutluluk duymaktadır.
Sponsorluk faaliyetlerinde bulunan kuruluşlar tespit etmiş oldukları hedef kitleye ulaşmak için farklı sponsorluk türlerini tercih etmektedirler. Bu sponsorluk türlerini beş ana başlık altında incelenebilir.
1. Spor Sponsorluğu Dünyada sponsorluk harcamalarının büyük bir kısmı spor sponsorluğuna harcanmaktadır. Bu oran %67 gibi oldukça yüksek bir sayıya ulaşmaktadır. Sporun tercih edilmesinin sebebi dünyanın her yerinde ortak bir dil ve kültür olarak kabul edilmesidir. Sporun dünyanın her yerinde büyük kitleler tarafından izlenilmesi kuruluşları bu faaliyetlere sponsor olmaya teşvik etmektedir.