Spor Salonları Koronavirüs Nedeniyle Neden Kapatılmamalıdır ?

- 15 dk hit spor yaptığınızda vücut ısısı 37 üzerine çıkar ve bu durumda virüs’un etkisi ortadan kalkmış olur.
- Adernal yükseldiği için tüm hormanlar sporda yükselir buda bağışıklığınızı güçlendirir. Güçlü bağışıklık systemin de virüse yer yoktur.
- Spor su ihtiyacımızı artırdığı için , sürekli su tüketimi için virüs emilerek mideye taşınır. Mide enzimleri de virüsü dışarı atar.
- Spor yaparken kandaki ATP açılır. Adonozin yanında bir n.o.x mulkulu taşır. Nitroxidin ilk etkilediği yer akciğer ve bu hypertrophy de nefesi açar yani bırakın sebeb olmasını tedavi bile edebilir .
SPORTİF FAALİYETLER İLE İLGİLİ ALINACAK TEDBİRLER
- Futbol, basketbol,hentbol ve voleybolu da kapsayan takım sporları Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak.
- Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ertelendi.
- Federasyonların düzenlendiği tüm etkinlikler iptal edildi.
- ANALİG, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Okul Sporları ve Yetenek Taramaları faaliyetleri durduruldu.
- 81 ilde düzenlenen il birincilikleri ertelendi.
- 7 gün 24 saat açık olan yaşayan tesisler bireysel kullanımlar için hizmete devam edecek.
İçinde olduğumuz zor süreç için yararlı bilgiler olmuş emeğinize sağlık hocam.
Paylaştığınız bilgiler doğrultusunda gerçekten spor salonları kapatılmamalı. Çok teşekkür ederiz eline sağlık